Bokføring av forskuddsskatt

Jeg driver et lite ENK og prøver å føre regnskapet selv! Jeg har fått beskjed om å betale en sum i forskuddskatt. Det er greit. Men, skal dette bokføres? Hvis så er; Hvilke kontokoder skal brukes ?

Spørsmål fra Ted Lier.

Spørsmålet ble stilt den 22-05-2013.

Ligger under emnet: Regnskap.

3 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 ola skamsar

Forskuddskatten skal ikke å tas med i regskapet. Foretaket er ikke eget skatteobjekt.

2 Siv

Jeg tror derimot at dette er feil. For det første; Du og ENK ditt er et og samme skatteSUBJEKT, som det egentlig heter (skatteobjekt er f.eks lønn, renteinntekter, utbytte, osv).

For det andre; selve bokføringen når du betaler inn forskuddsskatt; du debiterer konto 2070 (egenkapital – kan kalle den forskuddsskatt) med det beløpet du betaler i forskuddsskatt, og krediterer bankkonto.

3 Ulf

Hvis jeg betaler inn ekstra skatt etter 01.januar 2014 for inntekt foregående år 2013, Hvordan skal jeg da føre dette i mitt regnskap?
Skal det inn i regnskapet for 2013 eller for 2014?
Det kommer jo med som betalt skatt 2013 på min selvangivelse?

For ordens skyld så tenker jeg å benytte meg av «forenklet metode» dvs ikke sende inn næringsoppgave da inntektene er lavere enn 50.000,- Kan jeg i såfall gjøre det?

Tilbakeføring av EK-tjenester (kr. 6000,-) skal vel ikke føres som omsetning i mitt regnskap?

På forhånd takk for alle svar!

Ditt svar