Bokettersyn i enkeltpersonforetak

Hei.

Jeg har fått brev om bokettersyn i mitt enkeltpersonsforetak. Jeg har opprettet dette ene og alene for å kjøpe et .no-domene. Jeg har tjent totalt 164 kroner på dette. Selskapet ble opprettet i midten av 2010.

Brevet skriver at de skal gjennomføre kontroll av 2009 – 2010 og 2011. Dette er jo lenge før mitt enkeltpersonsforetak ble opprettet. Er ikke dette noe omfattende?
Jeg hadde noen husleieinntekter fra et hus jeg leide ut privat i 2009. Skal dette også redegjøres for? Det har jo ingenting med mitt EPF som ble opprettet i 2010? Jeg vil selvsagt bidra på alle måter, men det virker litt omfattende..

Spørsmål fra Kåre.

Spørsmålet ble stilt den 27-01-2012.

Ligger under emnet: Firmadrift.

3 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Jonny

Dette virker rart, er du mva-registrert?

2 Kåre

Nope. Men det er vel ikke store juridiske forskjellene mellom mitt EPF og meg som person?

3 Bjarte

Du må vel kanskje ha et rekneskap for firmaet uansett om det har vert mye eller lite drift. Så vil de nok sjekke om alt som er fakturert i firmaets navn og nummer er på stell. Har du så lite drift som du skriver skulle det ikke vere så vanskelig…
Les også her: https://www.altinn.no/no/Starte-og-drive-bedrift/

Ditt svar