Faktura med moms fra svensk firma

Vi har mottatt faktura fra et svensk selskap med norsk moms, dette selskapet er registrert via en norsk momsrepresentant. Skal dette momsbeløpet innbetales til en norsk bankkonto eller kan det betales til en svensk bankkonto sammen med nettobeløpet på den ytelsen vi har mottatt?

Spørsmål fra Inger M.

Spørsmålet ble stilt den 20-05-2011.

Ligger under emnet: Merverdiavgift.

3 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Einar

Nå kjenner ikke jeg de Svenske momsreglene, men når et Norsk firma fakturerer et firma i utlandet skal regningen være uten moms.

2 Inger M.

Dette svenske firmaet har utført en jobb i Norge og må derfor svare norsk moms via en momsrepresentant i Norge. Men mitt spørsmål er hvorvidt det er lovlig å betale norsk moms inn til en svensk bank-konto eller må firmaet ha en konto i Norge for denne momsen, som de senere skal innbetale til norske myndigheter?

3 Jonny

Den norske momsrepresentanten er pålagt å ha en norsk bankkonto.

Det er også svært sjelden at en norsk firma får opprettet svensk bankkonto og at et svensk firma får opprettet norsk bankkonto, så dette begrenser seg egentlig selv.

Ditt svar