Visma avendo eaccounting eller Mamut one

Hei, hvilken av de to programmene er mest velegnet for et knøttlite firma som trenger bare regnskap og faktura? Hvilket program krever minst forkunskap om regnskap? Er forresten begge programmene laget av samme firma? (Ser logoen til Visma øverst på skjermen når jeg er inne på Mamut sine sider).

Spørsmål fra Torgeir.

Spørsmålet ble stilt den 28-11-2012.

Ligger under emnet: Regnskap.

8 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 jonny

Både Visma avendo eaccounting og Mamut one er eid av Visma.

Visma Avendo er nok enklest å bruke, men ikke enkelt. Jeg vil heller anbefale deg og finne et et enkelt fakturaprogram som feks Conta Faktura eller sendregning.

Her kan du se film om Visma Avendo http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yhHG0N2VR58#!

Her kan du se film om Conta Faktura http://www.conta-faktura.no/video

2 Samuel Andersson, Mamut Norge AS

Hei Torgeir! Mamut ble i fjor kjøpt opp av Visma-konsernet, så nå er vi et og samme firma. Mamut One er utviklet av Mamut og fortsatt i salg selv om vi ligger under Visma-paraplyen. Visma Avendo eAccounting er utviklet av Visma.
Hovedforskjellen på disse to produktene ligger i funksjonalitet. Mamut One er et komplett regnskapssystem med mange nyttige funksjoner. Les mer om det her: http://www.mamutone.no/produkter-og-priser
Visma Avendo eAccounting er et enkelt nettbasert faktura og regnskapsprogram som passer for de enkeltpersonsforetak og de minste bedriftene. Les mer om det her: http://www.mamutone.no/produkter-og-priser/visma-avendo-eaccounting
Har du lite eller ingen kunnskap om regnskap, vil komme raskt i gang, anbefaler vi Visma Avendo eAccounting.
Ta gjerne kontakt hvis du lurer på noe mer.
Mvh,
Samuel Andersson
Mamut Norge AS

3 Einar

Han spurte vel strengt tatt etter et regnskapsprogram, IKKE et fakturaprogram…

4 Thomas

Ville gått for avendo. Hvis du har DNB eller bytter til DNB så får du automatisk betaling av fakturaene og automatisk registrering av innbetalinger. Programmet er enkelt i tillegg til at du får automatisk regnskap. Hvis du har planer om å utvide firmaet ville jeg gått for One da du har menge flere muligheter til å legge til funksjoner som personal, prosjekt osv.

5 Jonny

Man trenger vel ikke benytte DNB for å kunne bruke kid med automatisk registrering av innbetalinger? Er det noen fordeler med å benytte DNB mot Visma Avendo?

6 Thomas

Hei.
Man kan benytte remitering med en god del regnskapsprogrammer men da må man ha en egen nettbank for firmaet hvilket koster endel. Jeg har driftskontoen og skattetrekkskontoen i min private nettbank. Visma Avendo er integrert med DNB. Snakket med Visma når jeg skulle velge regnskapsprogram og det er foreløpig kun DNB som kan brukes sammen med Avendo. Hvis du har et lite firma så er det ikke vits i å investere i firmanettbank. Du får den samme funksjonaliteten i Avendo «gratis» så lenge du har DNB.

7 jonny

Kommer her med et par ja/nei spørsmål så jeg blir 100% sikker:

1: Med Visma Avendo så kan man kun bruke DNB?
2: Med Visma Avendo så trenger man ikke nettbank?

8 Thomas

1. Hvis man ønsker automatisk betaling av regningene i regnskapsprogrammet Avendo så må man ha DNB. Men man kan også betale regningene manuelt hvis man har en annen bank. Da må du først legge de inn i regnskapet for så å logge inn i nettbanken og betale de der. Hvis du har DNB så legger du de inn i regnskapet og de betales automatisk.
2. Man trenger i utgangspunktet ikke BEDRIFTSnettbank, hverken til Avendo eller One. Du kan ha firmakontoene dine i din private nettbank. For å få automatisk betaling i One(remitering), slik man har i Avendo med DNB, så må man ha bedriftsnettbank.

Jeg bruker One og har ca 30-40 inngående fakturaer i mnd. og jeg har ikke automatisk betaling. Det tar selvfølgelig litt tid å føre det først i regnskapet for så å betale de i nettbanken, men det koster meg mindre å gjøre det istedenfor å betale for bedriftsnettbank.

Så hvis du driver veldig smått så tror jeg Avendo er tingen for deg uansett om du har automatisk betaling eller ikke.

Ditt svar