Tilbakebetaling av utlegg – regnskapsføre

Hei, hei

Jeg har et lite firma med lite inntekter. I 2014 la jeg privat ut for mange regninger fordi det ikke var nok penger i firmaet. På slutten av året fikk jeg inn penger og jeg tilbakebetale da pengene til meg ved å levere bilagene og kreve refusjon. Hvordan skal jeg føre dette? Skal jeg føre dette i to runder, føre fakturaen som betalt med lån fra eier og deretter tilbakebetale lån fra eier via bank? Hvilke kontoer bør jeg evt. bruke.

Spørsmål fra LinO.

Spørsmålet ble stilt den 16-06-2015.

Ligger under emnet: Regnskap.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Edalyn

Hei LinO

Når man får in faktura fra leverandør bokfører det som vanlig:
D utgiftskonto (konto 6xxx eller 7xxx)
K leverandør (2410.xxxx)

Når du betaler leverandør – og du har brukt egen penger bokfører man det som innskutt fra egenkapital:
D leverandør (2410.xxxx)
K innskutt fra egenkapital (du kan lage en konto etter konto 2050 Annen egenkapital – for eksempel konto 2051)

Når du utbetaler de pengene tilbake skal det bokføres som vanlig privatuttak:

D privatuttak (konto 2060)
K bank (konto 1930)

Ditt svar