Tekst til inkassovarsel?

Hei! Trenger litt hjelp her. Skal sende en kunde inkassovarsel på en regning som ikke er betalt. Må jeg ha med noe spesiell tekst? Hva skal stå?

Spørsmål fra Torstein.

Spørsmålet ble stilt den 16-03-2011.

Ligger under emnet: Inkasso.

4 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Einar

Merk selve fakturaen med «inkassovarsel». I tillegg må du skrive at det blir iverksatt inkasso om denne ikke er betalt innen fristen.

Andre regler: Du kan først sende inkassovarsel 14 dager at opprinnelige betalingsfrist er utløpt. Dessuten må betalingsfristen på inkassovarselet være på 14 dager.

2 Anniken

Kan man ikke sende inkassovarsel fra første dag betalingen ikke er mottatt? Har hørt fra andre regnskapsbyråer at dette er mulig.

3 Einar

Anniken, 14 dager gjelder om det følger et gebyr med inkassovarselet (noe som er vanlig) Jmf: Inkassoforskriftens § 1-2.

4 marius

Hvis man ikke legger til gebyr kan man sende inkassovarsel rett etter forfall på faktura. Det er vanlig å sende varselet 3-4 dager etter forfallet på grunn av eliminering av bankdager.

Ditt svar