Ta ut lønn i enkeltmannsforetak

Har nettopp registert et enkeltmannsforetak. Hva skjer nå jeg begynner å tjene penger, hvordan tar jeg ut dette i lønn?

Så vidt jeg forstår kan det være lurt å ha to separate kontoer. En for firmaet og en for privatøkonomien. Hvordan skal jeg føre det i et eventuelt regnskap?

Spørsmål fra anonym.

Spørsmålet ble stilt den 04-02-2010.

Ligger under emnet: Regnskap.

3 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar, eller vurder eksisterende svar med tommel opp / ned.

1 Jonny

1. I et enkeltpersonforetak er man ikke lønnsmottaker, men blir beskattet etter en egen skattemodell. Innehaver (eier) kan ta ut de pengene som er stående på bankkontoen. Føres som Debet 2061 kontantuttak/kredit 1920 bank.

2. Det er intet lovkrav at man må ha separat bankkonto, men jeg vil absolutt anbefale det da det er mer ryddig og oversiktlig. Når innehaver tar ut penger, blir føringen som nevnt under 1.

(6)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)
2 anonym

Takk for gode svar 🙂

(0)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)
3 Tommy M

Trenger en å føre opp alle små beløb en bruker til private innkjøp når en kun har en enkelt bank konto tilknyttet et enkeltmansforetak? en blir vel uanset lignet etter firmaets overskud. Eks. en har etter at alle regninger/moms er betalt et overskud på 40000 pr måned noe som da blir 480000 på et år, dette vil vel da være å regne som lønn/inntekt å skattes der etter eller?? om en da bruker penger fra kontoen i løbet av måneden har vel ikke det noe å si så lenge en har dekning til å betale skatten eller?

Tommy

(0)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)

Ditt svar