Restskatt i ENK

Hei,
Jeg hadde i fjor inntekt fra både lønn og fra ENK selskap siste halvdel av året. Nå har jeg fått skatteoppgjør med restskatten. Jeg har i mitt ENK en konto der jeg har satt inn penger til skatt fra hver faktura slik at jeg vet at jeg har pengene. Men skattekravet nå har blandet begge inntekter slik at jeg ikke har nok penger på den kontoen lengre. Jeg har tenkt å føre restskatten som kredit konto 1920 bank og debet konto 2540 «restskatt». Så har jeg tenkt å overføre de pengene som mangler fra min vanlige lønnskonto til skattekontoen i ENK foretaket. Slik jeg forstår det blir resultat og balanse ikke påvirket av en slik øvelse. Ellers ville det jo være kjekt om kravet fra kemneren hadde vært spesifisert hva som gjelder restskatt for ENK og lønnsinntekt?. Blir det feil å gjøre det som jeg har tenkt? Har brukt en hel Lørdag med intens tankevirksomhet på å klekke ut denne snedige planen. Takker på forhånd :).

Spørsmål fra Kjell.

Spørsmålet ble stilt den 04-09-2018.

Ligger under emnet: Skatt.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar, eller vurder eksisterende svar med tommel opp / ned.

1 Rodd

Jeg kan ikke svare for det regnskapsmessige, men tror du tenker for vanskelig her. Det spiller ingen rolle for kemneren hvor du tar pengene fra. Det kan være sparepenger om det så skulle være.

(0)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)

Ditt svar