Regnskapsfører utdanning

Hei, jeg har egentlig to spørsmål.

1. Dere som jobber som regnskapsførere, anbefaler dere at man utdanner seg ved en «vanlig» høgskole eller finnes det noen bra studietilbud via nett? Isåfall hvilke?

2. Hva er kriteriene for å få tittelen autorisert regnskapsfører?

Spørsmål fra Yngve.

Spørsmålet ble stilt den 25-05-2012.

Ligger under emnet: Diverse.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Siv

Jeg vet ikke hva som anbefales av regnskapsførere, men NKS har en utdanning på nett som gir autorisasjon til regnskapsfører. Denne utdannningen er en bachelor, og er dermed på høyskolenivå.

For å oppnå autorisasjon kreves det at man velger fordypning i finansregnskap, skatte- og avgiftsrett og rettslære. Man søker Finanstilsynet om autorisasjonen, og for å søke om autorisasjon som regnskapsfører må man etter endt studie også ha to års relevant arbeidspraksis.

Det finnes også flere andre utdanningsløp som kan føre til autorisasjon og gi deg gode jobbmuligheter innen regnskap. Eksempler på dette er siviløkonomstudier eller revisjonsstudier.

Kortere utdannelser innenfor regnskap kan også være tilstrekkelig, men det anbefales en 3 årig bachelorgrad siden dette kvalifiserer til å oppnå autorisasjon fra Finanstilsynet. Med autorisasjon vil du både være mer attraktiv på arbeidsmarkedet og oppnå høyere lønn.

(Kilde: Utdanning.no)

Mvh,
Siv.

Ditt svar