Regnskap for enkeltmannsforetak

Jeg har startet et enkeltmannsforetak – taktekker og tømrerarbeid.

Lurer litt på hva man må ha med i regnskapet, alle kvitteringer? får man fradrag på alt man kjøper om man har kvittering på varene?
Idag kjøpte jeg nye arbeidsklær,scanner,printer etc. f.eks. hvordan bør jeg føre opp varene ?

Prøver å lese om det på nettet, med blir ikke så klok av det som står.

Sprøsmål fra Kenneth Waal.

Spørsmålet ble stilt den 06-10-2010.

Ligger under emnet: Regnskap.

3 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar, eller vurder eksisterende svar med tommel opp / ned.

1 Kim

Det du ønsker å føre til fradrag må ha relevans til driften av firmaet. Med andre ord kan du trekke fra ting du kjøper og bruker i firmaet. Kvitteringen er dokumentasjonen din, så den må du ta vare på. Føringen kommer litt an på hvordan du har lagt opp kontiene i regnskapet og hvordan du har betalt. Feks kan binders, papir o.l. føres på 6800 kontorrekvisita og som motkonto 1920 Bankkonto eller 2060 privatkonto dersom du betalte varen privat.

(0)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)
2 Anders

Lite spørsmål utover dette.

Jeg skulle gjerne hatt en oversikt over de forskjellige kontoene ting kan føres på. For i likhet med Kenneth her så har jeg også startet opp enkeltpersonsforetak og har hatt diverse utgifter som knyttes direkte til bedriften. For eksempel, fotokamera, kaffemaskin, bord og stol, pynt, plante til kontoret. Hva slags kontoer er det man har å «velge» mellom når det gjelder utgiftposter/kontoer?

(0)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)
3 Bjørn Erik Vold

Jeg vil anbefale deg å ha et regnskapsprogram i firmaet ditt f.eks Mamut eller Visma Avendo eAccounting ( dette har også mulighet for kredittsjekk av kunder ) i disse programmene vil du finne de forskjellige kontiene ihh til Norsk Standard Kontoplan. Det er også f.eks i Mamut automatisk rapportering til Altinn iforbindelse med MVA oppgave. Jeg har erfaring med begge disse, men synes Mamut er mest brukervennlig og har også en veldig god support mulighet ved behov og forskjellige versjoner av programmet tilpasset de forskjellige bransjer. Ble anbefalt Mamut av min regnskapsfører. Når året er omme så er det bare å gjøre årsavslutning i programmet og printe ut rapportene så tar regnskapsføreren seg av selvangivelse og næringsoppgaven 🙂

(2)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)

Ditt svar