Regnskap for dummies

Jeg er totalt blank på alt som har med regnskap å gjøre. Finnes det noen guider eller bøker som lærer meg dette på en superlett måte? Må være veeeeeeeldig grunnleggende!

Spørsmål fra Kim

Spørsmålet ble stilt den 14-04-2010.

Ligger under emnet: Regnskap.

6 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar, eller vurder eksisterende svar med tommel opp / ned.

1 Opus

Tror ikke det har kommet ut en slik bok i «Dummies» serien (om det er hva du tenker på). Finnes flust av andre bøker å få kjøpt. Stikk innom nærmeste bokhandel og se. Bibliteket har massevis, sjekk dette søket på biblioteket i Oslo.

(2)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)
2 Steinar

Har enkeltmannsforetak. Kan vi avsette penger i regnskapet for 2009 for utgifter som vi vet kommer i 2010. Ekesempel:
-startet i november og har ikke betalt skatt for 2009, kan jeg avsettte et beløp i regnskapet for senere betaling i 2010.
– Kan jeg avsette penger til sykepenger i stedet for ha ekstra forsikring
– Kan jeg avsette penger til ferie (tilsvarende feriepenger)

Hvordan posteres isåfall slike avsetninger?

Spørsmål fra SteinarP

(1)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)
3 Einar

For å lære det helt grunnleggende, kan det være smart å begynne med en innføring i kredit og debet. Denne artikkelen forklarer det helt fra scratch: http://enkeltmannsforetak.nyttiginfo.no/debet-og-kredit/

(4)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)
4 Leif

Ser det er en stund siden du har spurt Steinar, men i et enkeltpersonforetak så kan du ikke sette av penger på denne måten og slippe å betale skatt på dem. Alt overskudd må det skattes av hvert år. Punktum finale.

(0)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)
5 Ola

Sånn apropos, Accounting For Dummies finnes å få kjøpt på Engelsk.

(3)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)
6 Jan Viggo Johansen

Skal en beregne mva på reiseregninger når en sender denne fra et firma til et annet. Jeg har aldri gjort dette tidligere

(0)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)

Ditt svar