Regnskap for AS

Må et AS ha en autorisert regnskapsfører, eller kan man her føre regnskapet selv, slik som i enkeltmannsforetak?
Jeg har en bekjent som er autorisert regnskapsfører – kan hun ta på seg å føre regnskapet (privat), selv om hun ikke driver eget regnskapsfirma? Eller må jeg da evt. ansette henne i AS`et, slik at hun får lønn fra selskapet for at hun bokfører regnskapet?

Spørsmål fra Silje.

Spørsmålet ble stilt den 17-02-2011.

Ligger under emnet: Selskapsformer.

2 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar, eller vurder eksisterende svar med tommel opp / ned.

1 Jonny

Intern regnskapsføring:
Det er et krav at den som utfører regnskapet har et ansettelsesforhold til bedriften. Det er ikke noe krav til regnskapsutdannelse.

Ekstern regnskapsføring:
Er et krav at regnskapsbyrået har Daglig Leder som er autorisert regnskapsfører og godkjent av finanstilsynet. De ansatte i regnskapsbyrået er det ingen krav til regnskapsutdannelse på.

(1)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)
2 Olga

i dag har jeg fått faktura datert mai 2015, leverandør mener at vi skal betale det. Skal vi? Jag hadde ikke fått purringer tidligere, og jeg vet ikke hvordan skulle jeg føre faktura, dette er gammel kostnad

(0)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)

Ditt svar