Privat overføringer føres i bedriftens regnskap

Hei!
Driver et enkelmannsforetak. Spørmsålet mitt er:
Av og til betaler jeg feks kurs som hører inn under bedriften, på min private bankkonto. Jeg ønsker å føre dette kurset opp i regnskapet mitt slik at det kan avskrives. Men hvordan kontofører jeg dette? Når betalingen kom fra min private konto?

Spørsmål fra KK.

Spørsmålet ble stilt den 06-04-2016.

Ligger under emnet: Regnskap.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Annika

Kostnaden (eks. kurset) føres som vanlig i regnskapet, eksempelvis i 6800-serien. Betalingen kan føres mot «Privatkonto» (jeg bruker gjerne konto 2060 til dette) når utgiften ikke er betalt fra den kontoen du bruker i bedriftssammenheng. Da har du synliggjort at ditt enkeltpersonsforetak har en gjeld til deg som privatperson.

Ditt svar