Minibank uttak

Det var noe problemer med et bedriftskort i et as, fikk ikke gjort et kjøp på bankkort, forsøkte videre å finne en minibank, tok ut kr 1500,-. Når jeg skulle tilbake i butikken var den stengt, beløpet er derfor oppbevart som kontant beholdning, da det heller ikke gikk an å sette pengene inn igjen via automat(grunnet problemer med kortet). Dilemma er at dette var i fjor, holder nå på med skattemelding og årsoppgjør, spørsmålet er hvordan dette kan føres riktig? Pengene er jo der men de står ikke i banken. Firma har ikke normalt kassa beholdning så dette var kun et engangstilfelle som gikk helt i glemmeboken.

Spørsmål fra T.

Spørsmålet ble stilt den 25-03-2023.

Ligger under emnet: Regnskap.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Arne Devold

Hei T.,

Her kan du fint bruke inn (debet) på kto 1900 Kasse og ut (kredit) kto 19xx Bank, selv om du ikke har fast kassebeholdning. Poenget er bare at regnskapets balanse viser at du har en kontantbeholdning som eiendelspost på kr. 1.500 pr 31.12. Når så pengene betales inn i bank igjen over nyttår blir føringen på samme konti men med motsatt fortegn, ut av kasse og inn i bank.

Mvh
Arne Devold
Statsautorisert regnskapsfører
Mob 40702702
Regnskapsfører i Bergen

Ditt svar