Kontovalg ved føring av utstyr under 15000 kroner

hei,

jeg har en del utstyrskjøp som koster mindre enn 15000,- og som jeg kan trekke fra direkte. jeg havner dog stadig i den situasjonen at jeg er i tvil med tanke på hvilken konto jeg skal føre utstyret under.

Hvis jeg har kjøpt et ekspansjonskort til en datamaskin eller hvis jeg har kjøpt en linse til et kamera eller en synth til lydstudiet – hvilke konti velger jeg?

Spørsmål fra benjamin.

Spørsmålet ble stilt den 04-05-2013.

Ligger under emnet: Regnskap.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 jonny

Si at du har kjøpt en fotolinse til 25 000. Da kan du skrive av 15 000 direkte på en kostnadskonto (konto 6 eller 7). Resterende 10 000 må du bokføre som eiendel (konto 1). Se kontoplanen her https://regnskapsguiden.com/hva-er-konto-i-regnskapet/

Neste år kan du føre de 10 000 fra eiendelskonto og over på kostnadskonto.

Ditt svar