Konto for skatt – feil ført skatt i regnskap

Hei. Lurer på en ting… Når man betaler inn skatt til skattekontoret og skal føre det i regnskapet,hvilke kontoer skal jeg bruke. Har brukt 2610 men ser at det ikke går i null i regnskapet når man skal føre det ut.. Momsen har en oppgjørskonto, har skatten det og,eller? Holder på å skal avslutte 2013 regnskapet og da ønsker jeg at alt skal være ok. Håper på svar 🙂 På forhånd takk 🙂

Spørsmål fra Anita.

Spørsmålet ble stilt den 15-01-2014.

Ligger under emnet: Regnskap.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Willy

Jeg fører avsatt skatt for lønn på 2600. Sikkert greit med 2610 også, poenget er at det er en gjeldskonto. Når skatt betales til kemneren motføres det samme konto.

Hvis dette ikke går opp og det ikke er andre posteringer som har kommet på feil konto, har du avvik i forskuddtrekk og innbetalt beløp. Sjekk IB. Har du satt av for mye må du enten etterbetale til kemneren eller tilbakeføre det til den ansatte. Er det et lite beløp har det ingen betydning for ligningen, men dette er uansett den ansattes midler og ikke bedriftens.

Ditt svar