Kjøregodtgjørelse (NUF)

Hei, jeg har ført kjøregodtgjørelse i NUF selskapet (regnskapet) mot riktige kontoer.

Denne kjøregodtgjørelsen, utbetales den til vedkommende som har kjørt eller hvor går disse pengene (til firmaet?) ?

Eventuelt hvor fører man i (vedkommende eller bedrifts) selvangivelsen at man har fått utbetalt disse?

Jeg skulle gjerne ha trengt litt forklaringer rundt hvordan man «får» disse pengene, siden de allerede er ilagt regnskapet for i fjor, men har glemt å føre de opp i «personlig» selvangivelse for utbetaling (og har heller ikke utbetalt de noen steder fra bedrift).

Takk for all hjelp og alle forslag.

Spørsmål fra Vegard.

Spørsmålet ble stilt den 19-07-2011.

Ligger under emnet: Skatt.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar, eller vurder eksisterende svar med tommel opp / ned.

1 Lene

Hvis du har benyttet privat bil i kjøring for firmaet, og du har fylt ut reiseregning med tilstrekkelig dokumentasjon/opplysninger skal kjøregodtgjørelsen utbetales til til private konto. Kjøregodtgjørelse innenfor statens satser skal innberettes på kode 711, mens eventuell kjøregodtgjørelse som overstiger statens satser skal innberettes på kode 153A. Arbeidsgiver må betale aga av den delen av kjøregodtgjørelsen som overstiger statens satser.

(0)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)

Ditt svar