Kjøp og salg av aksjer

Jeg driver med kjøp og salg av aksjer. Jeg lurer derfor på om det lønner seg å gjøre dette privat eller gjennom ett selskap?. Evt hva slags foretak burde jeg da gå for?

Spørsmål fra Spekulanten.

Spørsmålet ble stilt den 29-07-2011.

Ligger under emnet: Aksjer.

5 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar, eller vurder eksisterende svar med tommel opp / ned.

1 Jonny

Gjør du det privat så må du betale skatt årlig. Tar du det gjennom et selskap (NUF eller AS) så vil du du kunne bestemme selv når pengene skal overføres til deg privat samt at et evt underskudd vil bli med til neste års regnskap.

(0)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)
2 Spekulanten

Takk for svar!
Vil det da si at det ikke har noen særlig stor betydning om man gjør dette privat eller gjennom ett fortak?. Sparer man heller ikke noe skatt med å gjøre det gjennom ett foretak da?

(0)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)
3 Arnfinn

Dersom du oppretter et AS og de eier aksjene og ikke du privat kommer du inn under reglene for fritaksmetoden som sier at gevinster og utbytter er «skattefritt» tap er heller ikke fradragsberettiget.

Dersom du skal ha ut pengene privat fra AS må du selvsagt betale 28% skatt på utbytte.

Det skal et ganske bra omfang til før det lønner seg å starte et AS dersom det kun er aksjetransaksjoner du skal holde på med. Risikoen blir stort sett den samme ettersom jeg regner med at banken krever kausjon privat dersom du skal låne penger til AS.

(4)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)
4 Audun

Hvordan stiller dette seg nå som aksjesparekonto har kommet? Bare tull å starte AS?

(0)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)
5 michael

At AS kan bruke en vanlig VPS konto, eksempelvis Aksje og Fondskonto på Nordnet, og denne gir flere muligheter enn en aksjesparekonto. En aksjesparekonto på Nordnet gir mulighet for å spekulere i børsoppgang på noenlunde samme aksjer, som et AS ville kunne handle innenfor , men på Nordnet vil tibyder de eksempelvis ikke muligheten for å shorte igjennom en Aksjesparekonto. Kanskje noen utbydere har andre tilbudd. Et AS vil også kunne spekulere i CFD på aksjer /aksjeindeks, som faller innenfor fritaksmetoden. (Det er i hvert fall min vurdering – ikke ekspert).

(0)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)

Ditt svar