Kjøp av utstyr til ENK.

Jeg er webutvikler og driver et enkeltmannsforetak. Hvordan er reglene for kostnadsføring av innkjøp som datamaskiner og annet utstyr som trengs? Har lest at det ikke kan kostnadsføres direkte hvis verdien er over 15000 og skal vare i mer enn tre år. Men som webutvikler vil jeg oppgradere utstyret oftere enn hvert tredje år. Er det da slik å forstå at jeg kan kostnadsføre utstyr til over 15000 og på denne måten minke overskuddet?

Spørsmål fra Hans.

Spørsmålet ble stilt den 21-06-2010.

Ligger under emnet: Regnskap.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar, eller vurder eksisterende svar med tommel opp / ned.

1 Einar

Hovedregelen er jo at utstyr til over 15000 skal kostandsføres over flere år, men mener å ha hørt at om levetiden på driftsmiddelet er under 3 år (slik du nevner her) så skal det være mulig å utgiftsføre det samme året. Jeg er dog ikke 100% sikker. Ville ha ringt Skatteetaten og hørt om jeg var deg.

(1)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)

Ditt svar