Kjøp av egne varer fra firma

Via regnskapsfører får jeg beskjed om at jeg ikke kan kjøpe varer fra mitt eget firma, innkjøpspris + moms, faktura til meg vanlig måte. Men at jeg må kjøpe varen til fullpris dvs 2x + moms. Er det virkelig slik?

Spørsmål fra Hans.

Spørsmålet ble stilt den 12-09-2011.

Ligger under emnet: Diverse.

4 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar, eller vurder eksisterende svar med tommel opp / ned.

1 Einar

2 x moms? Går utifra at du er momsregistrert, isåfall får du jo igjen momsen fra når firmaet ditt kjøpte inn varen. Det er kun sluttkunden (altså deg som privatperson) som i realiteten betaler moms.

(-2)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)
2 Jonny

Her tror jeg regnskapsføren er full eller at dere har missforstått hverandre. Selvsagt kan du kjøpe varer fra ditt eget firma og du som privatperson betaler vanlig moms.

(-1)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)
3 Hans

Takk for svar , dere var kjappe. Jeg yttrykte meg kanskje litt feil med 2x moms.
Det jeg mente var : jeg kjøper en vare av mitt eget firma for innkjøpspris pluss moms. Regnskapsføreren vil at jeg skal betale utsalgspris for produktet. Altså inklusive fortjeneste, dette syntes jeg høres rart ut.

(0)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)
4 Halvor

Hovedregelen er som regnskapsføreren din sier: At slike uttak av varer fra virksomhet til privat bruk skal omsettes for ordinær utsalgspris. Det foreligger imidlertid mulighet for å gi deg sjøl rabatt. Denne rabatten må likevel ikke overstige hva du ville gitt i rabatt til kunder i lignende tilfeller.

(0)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)

Ditt svar