Hvordan kan jeg minke bilagsmengden og regnskapsutgiftene?

Som tømrer har jeg ett enkeltmannsforetak (uten ansatte) der jeg bruker ett regnskapsfirma som tar betaling pr bilag. Regnskapet koster vel mye…

Er det noen triks jeg kan gjøre for å minke bilagsmengden og dermed regnskapsutgiftene, – utover det jeg har nevnt nedenfor?

Dette har jeg gjort for å minke bilagene:

-samlefaktura 1 gang i måneden der jeg handler mest. Jeg la inn A-konto for å ikke få fakturaer for ofte. (Bygningsartikler og drivstoff).

-betaler blant annet forsikringene bare 1 gang i året.

Spørsmål fra Ola Skamsar.

Spørsmålet ble stilt den 23-05-2013.

Ligger under emnet: Regnskap.

5 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Siv

Jeg tror ikke du kan minke bilagsmengden mer enn med de grepene du allerede har tatt. Men hvis du er flink å sortere alle bilagene pent i en perm, så regnskapsfører slipper å bruke tid på sortering, så hjelper det på. Jeg bruker også å gå gjennom kontoutskriften for å sjekke at alle bevegelsene har bilag, samt å sortere disse bilagene kronologisk. I tillegg har jeg avtale med min regnskapsfører om å stifte alle løse kvitteringer på et A4-ark. Om dette sistnevnte er standard hos alle regnskapsførere aner jeg ikke.

2 jonny

Vil anbefale deg å benytte regnskapsfører som kan ta imot bilagene direkte i regnskapsprogrammet sitt via e-post.

Hvordan gjør du det med fakturering?

3 Ola Skamsar

Jeg bruker ett gratis faktureringsprogram som heter Conta faktura. Er godt fornøyd med det.

4 Ola Skamsar

Jeg leverer bilag til regnskapsfører bare 2 ganger i året.

Er det ikke mulig å slå i sammen flere bilag fra en og samme leverandør til ett? Eller er det slik at hver enkelt utbetalinger fra konto skal ha ett bilag?

5 jonny

Man kan bokføre mange regninger fra samme leverandør på et og samme bilagsnr, men det blir ikke noe mindre jobb av den grunn pga av fakturanr, fakturadato osv må føres på egne bilagslinjer.

Alle transaksjoner fra bank skal ha et eget bilagsnr.

Ditt svar