Hvor nøyaktig er bankbilag?

Har lest litt rundt på denne siden (flott side forresten!), og kommet over et tidligere stilt spørsmål som er veldig aktuelt for oss;

Bankbilag for kontantkjøp

Men jeg vet ikke hva et bankbilag er, selv om jeg leser f.eks dette;

Bankbilag

Hva nøyaktig er et bankbilag? Hvordan ser det ut, og hvor får jeg tak i det, f.eks i et slikt tilfelle der vi kjøper en printer på Elkjøp og betaler med firmakortet?

Og som jeg forstår i den øverste linken, så trenger man ikke bankbilag når man kjøper denne printeren kontant? Da holder det i fbm regnskapet kun å kreditere kontantbeholdningen? Det forutsettes jo at man ved uttak av kontanter fra en minibank allerede har debitert kontantbeholdningen og kreditert bank…. Eller?? Er rusten på dette, men mener at dette siste skal være riktig tenkt.

Spørsmål fra Siv

Spørsmålet ble stilt den 10-05-2012.

Ligger under emnet: Regnskap.

4 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Jonny

Bankbilag er bilag/dokumentasjon fra banken på at penger er gått inn eller ut fra konto.

Det enkleste er å gå inn i nettbanken for å få tak i bankbilag.

2 Jonny

Når du kjøper noen kontant med penger fra hånd til hånd så vil det ikke eksistere noe bankbilag da pengene ikke har gått ut fra din bankkonto ifbm kjøpet.

3 Siv

Takk for svar. Så da må jeg med andre ord gå inn på nettbanken, videre til transaksjonsoversikten, finne akkurat den transaksjonen da jeg kjøpte printeren, klikke på denne transaksjonen og printe ut de detaljene om nøyaktig denne transaksjonen?? Holder det ikke med kontoutskriften der man ser både dato og beløp, som stemmer helt overens med kvitteringen jeg fikk da jeg kjøpte printeren?

Det var nå hvertfall sånn jeg gjorde det med regnskapsføreren vår i et annet firma jeg jobbet med; startet med kontoutskriften som jeg fikk tilsendt fra banken en gang i måneden, og la alle kvitteringer, fakturaer, betalingsmeldinger osv sammen med kontoutskriften, og leverte til regnskapsføreren vår.

Ser for meg en vanvittig jobb for et stort firma som kanskje har flere titalls, kanskje hundrevis med transaksjoner hver dag.

4 Jonny

Skal man gå slavisk etter bokføringsloven så skal man hente ut hvert enkelt bankbilag, men jeg kjenner mange regnskapsførere som kun bruker kontoutskriften.

De fleste store firma har filoverføring fra nettbanken slik at jobben er gjort på noen få minutter selv med flere tusen bankbilag.

Ditt svar