Hvilken konto føres PC og printer på?

Hei! Har et ENK som driver med gartnertjenester. Har behov for ny PC og printer som jeg tenke å ta delvis på firma (60%). Er det riktig å føre dette på konto 6800 kontorrekvisita, eller er dette en konto primært for binders, papir og annet småplukk?

Spørsmål fra Conny.

Spørsmålet ble stilt den 05-03-2014.

Ligger under emnet: Regnskap.

4 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 ARJO Regnskap

Så lenge levetiden på PC/printer er under 3 år, og anskaffelseskostnaden er under 15 000, fører du det mot 6500 Ikke akt.pl. driftsmidler

2 Thomas

Jeg hadde ført det som driftsmaterialer på f.eks konto 6550 (d) og 2410 (k) hvis du får faktura på den. Hvis det er over 15.000kr/levetid på 3 år eller mer må du vurdere om du skal balanseføre PCèn og printern.

3 Willy

Du kan nok føre som foreslått over, men jeg tror det også kan være greit å skille mellom utstyret til vanlig kontordrift og til produksjon. Er du snekker, blir data kontorutstyr. Men hvis hovedvirksomheten din er f.eks. grafisk design, blir maskinen produksjonsutstyr, og ikke bare en vanlig kontorsak. Mulig dette bare har betydning hvis hvert objekt koster mer enn 15.000 og skal aktiviseres i balansen, jeg er ikke sikker…

4 Willy

PS: Lurt å lese… ser nå at du driver med gartnertjenester, så da kan du trolig se bort fra mitt innspill…

Ditt svar