Fradragsføre PC i regnskap ENK

Hei. Jeg startet opp nylig et enk. Når jeg startet fortaket, så hadde jeg en plan om å skrive en reiseguide, og å kunne bruke min praktiske utdanning(håndtverker) til å finansiere det jeg ikke kunne finansiere av reising, utstyr osv. Så noe av det første jeg gjorde var å gå til innkjøp av en Mac pga dens gode egenskaper med bilderedigering og skriveprogrammer. Men så viser det seg at den endelige avtalen forlaget kunne tilby meg ikke var av en slik karakter jeg forventet, og dermed ble ikke reiseguiden noe av. Nå har jeg fått noen oppdrag som håndtverker, og bruker macen til regnskap. Jeg holder også på med noen artikler jeg håper kan være inntektsgivende. Spørsmålet mitt er; kan jeg fradragsføre macen direkte og på hvilke konto blir det på isåfall? Den kostet 9000 kr ny Tusen takk for svar, Sindre.

Spørsmål fra Sindre E.

Spørsmålet ble stilt den 08-09-2014.

Ligger under emnet: Regnskap.

3 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 ARJO Regnskap

Dersom de håndverkeroppdragene er av en slik karakter at du faktisk driver næring, så er det ikke noe problemer med å kostnadsføre pc’en i sin helhet.

6551 Datautstyr (hardware)
Kontoen omfatter kjøp av datautstyr (hardware) som ikke skal balanseføres.

2 Sindre

Takk for svar.

Ja de oppdragene jeg har er definitivt næring, så det høres bra ut.

Har jeg ført det riktig slik:
kredit 2060 privatkonto 8990
debit 2710 inng mva 1798
debit 6550 inventar som ikke skal aktiveres – data ?

Det siste forstod eg ikke helt, hva mener du med at det ikke skal balanseføres ?

Sindre

3 Sindre

Vent litt, det er at det ikke skal aktiveres!

Flott takk!

Ditt svar