Føring av pc kjøpt for 1 år siden

Hei,

Jeg kjøpte en pc for nesten 1 år siden til bruk i bedrift. Det var ingen aktivitet i bedriften før nå (1 år senere), hvordan fører jeg en 1 år gammel pc inn i regnskapet? Og for å gjøre det ekstra tungvindt (?) så brukte jeg privat konto for å kjøpe pc’en. Blir det ikke ubalanse i regnskapet hvis jeg fører inn pc’en som en utgift? Jeg driver for øvrig et ENK. Takk for svar!

Mvh.
Dan

Spørsmålet ble stilt den 22-03-2017.

Ligger under emnet: Regnskap.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 MagGz

Hei Dan.

Dersom du enda ikke har levert årsregnskapet for 2016 så ville jeg ført den inn der, selv om det ikke var noen aktivitet.

Det at du har gjort kjøpet fra en privat konto går også fint, dog må du som alltid ha original kvittering og vedlegge regnskapet (gyldigheten av posteringen verifiseres)

Det som skjer er at selskapet skylder deg penger. Føringen blir som følger. – for enkelhetensskyld så tenker jeg at pcn din kostet 10.000 kr

D 6551 Datautstyr – 10.000
K 2915 gjeld til eiere – 10.000

Den dagen du betaler penger ifra selskapet til deg selv, så går føringen
D 2915 gjeld til eiere – 10.000
K 1920 Bankinnskudd – 10.000

Da vil det ikke lenger vises noen gjeld mellom selskapet til deg og regnskapet ditt er hele veien i balanse.

—-

Dersom du har levert inn regnskap eller selskapet enda ikke var startet i 2016 så må du selge pcn til ditt eget selskap – da får du ikke mva fradrag og du må finne en brukspris på pcn. Du må her vurdere kjøp / salg til armlengeds avstand dvs hva en uavhengig kjøper ville kjøpt pcn din for i 2.hånds markedet. Transaksjonene er de samme som over, men da et annet beløp.

Håper dette var til hjelp =)

Ditt svar