Bokføring av bil inn i regnskapet (ENK)

Har et enkeltpersonforetak hvor jeg kjører veldig mye rundt til kunder med min private bil. I 2010 førte jeg kjørebok, og førte opp en bilgodtgjørelse pr. km mot meg privat. I år overstiger jeg grensen på 6000 km, og derfor skal visst bilen ses på som et driftsmiddel, og må inn i regnskapet. Har fått fortalt at jeg da må få en takst på bilen, og bruke denne. Men har vært litt treg med dette, og bilen jeg har brukt fra januar og frem til juni, er blitt kondemnert, da den var innvolvert i en ulykke for ikke lenge siden. Har nå kjøpt ny bil, og lurer på om jeg evt. kan bruke kjøpsprisen på denne for hele 2011? Og hvordan skal jeg evt. bokføre dette, for å få bilen inn i regnskapet?

Håper noen kan hjelpe meg med svar på noe av dette!

Spørsmål fra Anna.

Spørsmålet ble stilt den 31-07-2011.

Ligger under emnet: Diverse.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar, eller vurder eksisterende svar med tommel opp / ned.

1 Anna

Dytter litt opp.
Ingen som har noen formeninger om noe av dette?

(0)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)

Ditt svar