Balansere regnskap før årsoppgaven!

Etablerte AS i år, har brukt opp deres 30.000 til utstyr og medlemskaper.
Har 7.000 i fakturert inntekt.
Fra 1.januar satser vi 100% og regner med folk sjekker oss på f.eks. proff.no. Siden vi har brukt all aksjekapital og har liten inntekt vil vel det lyse rødt på alle grafer på slike sider som proff.no? Da neste år er da vi virkelig skal satse vil det være negativt for oss.
Kan jeg sette inn private midler som jeg kan få skattefritt tilbake som ikke føres som gjeld for å få bedre grafer?

Spørsmål fra Truls.

Spørsmålet ble stilt den 16-11-2015.

Ligger under emnet: Regnskap.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Arne B

Sent svar på saken men 🙂 Kan være andre som lurer på dette også.

Balansen viser jo den ene delen, med eiendeler/gjeld. Så hvis du tilfører private midler, så vil det vises positivt i «hva som står på konto» feks. boksføringkonto 1930 Bank, den vil jo øke, men samtidig viser den at pengene er lånt (motposten) blir under lån fra eier.
Så de som leser regnskap ser at totalverdien ikke har økt.

Dette påvirker ikke resultatregnskapet, for den dreiser seg jo i all hovedsak om hva du har fakturert for/mottatt av inngående faktura fra dine leverandører. (og differansen i mellom de to)

Men de fleste skjønner at regnskapet første år, ikke er «knall grønt» 🙂
Skal du låne penger/inngå leverandøravtaler, eller har andre som trenger slike tall i dette året, så anbefaler jeg at du lager ett skriv som du legger ved regnskaps-status pr dd hvor du forklarer punktene i regnskapet hvorfor de er slik. Kalles ofte for «note» til regnskapet.

Ditt svar