Utgiftsføre mat

Hei!

Har nettopp begynt i distriktsturnus som lege. Var på et kurs med en revisor som fortalte at man kunne utgiftsføre mat i forbindelse med vaktarbeid. Lurer på hvordan man gjør dette i praksis. Har ofte vakt og handler da gjerne på butikken. Det er jo ikke alt jeg spiser og noen gang spiser jeg ting som jeg ikke handler. Hvordan skal dette føres i regnskapet. Tar jo vare på kvitteringene, men skjeldent at jeg spiser opp hele brødet, selv om jeg har handelet dette da. Kommentarer? Forslag?

Spørsmål fra PJ.

Spørsmålet ble stilt den 30-03-2011.

Ligger under emnet: Regnskap.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Jonny

Det er litt kompliserte vilkår knyttet til dette, men skal prøve å forklare.:

(Mer)kostnader til mat og drikke som skyldes fravær i forbindelse med reiser i yrket uten overnatting, er fradragsberettigede hvis kostanden overstiger skattyterens utgifter til kost hvis han ikke hadde vært på reise.
Forutsetningen for fradragsretten er at reisen har påført skattyteren merkostnader fordi det ikke var mulig å innta måltidet på eget arbeidssted, kantine, personalrom, spiserom etc. Fradraget gis i utgangspunktet bare for dokumenterte kostnader.

Skattytere med svært lange daglige fravær fra hjemmet på grunn av sitt arbeid, kan få fradrag for evt kostnader ved å måtte spise ett måltid om dagen utenfor hjemmet. Slikt fradrag skal i alminnelighet bare gis skattytere som faktisk kjøper mat og som har et sammenhengende fravær fra hjemmet på mer en 12 timer.

Så det er kun dokumenterte utgifter og det må være spist for at det kan føres i regnskapet som diettkostnad, ikke oppgavepliktig (Konto 7160).

Ditt svar