Kan jeg føre regnskapet selv?

Hei, saken er at jeg driver et lite enkeltmannsforetak (på Internett) i tillegg til at jeg jobber deltid som ansatt i en butikk. Det er ikke store omsetninga det er snakk om. Regnskapsfører kommer til å koste meg mange tusen i året. Kan jeg føre regnskapet selv når jeg er helt blank på dette emnet fra før av?

Takknemlig for svar!

Innsendt av anonym.

Spørsmålet ble stilt den 05-11-2009.

Ligger under emnet: Regnskap.

3 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Jonny

Hvis du er helt blank og ønsker å gjøre regnskapet selv så kan du kjøpe deg et web-basert regnskapsprogram. Da kan du gjøre det enkle selv, dvs punche inn tall som fakturadato, beløp, og kunde eller reskontronr. Når du har gjort dette så kan regnskapsfører gå inn å kontorere bilagene, dvs henge bilaget på rett knagg, feks telefonkostnad på kontoen 6900 telefon.

Når du gjør det slik så sørger du for at regskapsføører tar siste jobb, samt at du gjør det som tar tid. Ettersom regnskapsprogrammet er web-basert så kan både du og regnskapsfører logge på regnskapet via internett.

2 Nykommer

Hei,
Jeg ønsker å starte et eget AS for aksjeinvestering, egenkapital 30 000 NOK. Har to spørsmål.
1. Tenkte å kjøpe inn en Mac til ca 15 000 til AS’et og lurte på om det blir problemer med at 50% av egenkapitalen forsvinner?
2. Tenker å trekke fra Mac kjøpet fra evt overskutt i AS’et. Kan skatte etaten forkorte avtrekk til Mac kjøpet og henvise til at jeg kunne kjøpe en PC for 5 000 NOK og klart meg med den?

3 Jonny

1: i den nye akjeloven er ikke dette noe problem.

2: Skatteetaten kan aldri gå inn og si»Hva i alle dager skal du med en slik kostbar mac, her må vi sette oppskatten».

Ditt svar